Het verhaal van Bright

Ben je nieuwsgierig naar onze werkwijze? Lees dan hier het verhaal van Bright, een herdershond die door onze hulp weer ging schijnen.


Bright heeft haar naam niet gestolen. Ze heeft mij ook enorm geholpen om een aantal dingen ‘helder’ te zien. Omdat conflict, onbegrip en onduidelijkheid de belangrijkste klachten waren in dit verhaal, ben ik noodgedwongen dieper doorgedrongen in de wereld van Bright en haar begeleiders. Toen ik een uiteenzetting deed over wat Bright nodig had, dit gebeurde tijdens de tweede behandeling, wist ik dat die woorden ook voor mezelf bedoeld waren. Als ik op het leven terugblik, besef ik dat elk gesproken woord uit mijn mond, uiteindelijk voor en aan mezelf bedoeld was…

Ik stelde voor aan Brights baasjes om Bright te ont-moeten zoals ze is. Vooral Be, het vrouwelijk baasje, had een berg verwachtingen ten aanzien van Bright die deze hond nooit zou kunnen waarmaken. Niet omdat ze dat niet wilde, maar simpelweg omdat ze dat niet kon. Omdat die berg verwachtingen tussen hen in stond kon Be, Bright niet begrijpen en vice versa.

Tijdens het tweede consult kreeg ik ook te horen dat er conflicten waren met de ouders van het mannelijke baasje van Bright. Luk en Be hadden de relatie met Luks ouders recentelijk verbroken. Ook de relatie tussen Be en de veertienjarige zoon uit Luks eerste huwelijk was zwaar verstoord.

Achtergrond


Op de leeftijd van acht weken kwam Bright bij haar begeleiders. Ze was een onzeker hondje. Toen ze twee jaar oud was brak ze haar rug. Net op de overgang van haar lumbale naar haar sacrale wervels. T.h.v. haar heiligbeen- of tweede chakra. Volgens haar baasjes is ze rot verwend geweest en communiceert ze zeer tegenstrijdig. Als ze mocht kiezen zou ze liever alleen zijn dan in de roedel van vier waarin ze nu leeft. Ze heeft een kort lontje en gaat snel van een licht opgewonden toestand naar een toestand waarbij ze niets meer hoort of ziet. Een toestand waar ze elk commando negeert en zich gedraagt als een ongeleid projectiel.

De honden binnen het gezin leven gescheiden van elkaar. Volgens de baasjes is dat de schuld van Bright. Als men Bright samenzet met de andere teef Mel dan breekt de hel los. Ze kunnen elkaar niet passeren zonder te vechten. Niet echt een ideale situatie. De baasjes vinden Bright geen leuke hond en krijgen geen hoogte van haar. Twee jaar geleden werd de ziekte van cushing* bij haar gediagnostiseerd.

Klachten


Stressgevoelig, angstig, gaat meteen van licht opgewonden toestand naar een toestand waar ze niets meer ziet of 
hoort, onduidelijke en tegenstrijdige communicatie, onzeker, agressief naar andere honden toe binnen het gezin

Verwachting van de begeleider


Stressgevoeligheid onder controle krijgen, elkaar beter leren begrijpen.

Behandeling

De lichaamstaal van Bright leren begrijpen en kalmerende signalen voorstellen en toepassen, aanpassen individueel voedingsschema, bachbloesemtherapie, acupressuurbehandeling en massage, tips ivm stressvrij opvoeden, kinesiologisch testen van voedingssuplement

Na de eerste behandeling


Er was geen verbetering in het gedrag of de mentale toestand van Bright volgens haar baasjes. Het viel me op dat Be er opvallend goed uitzag. 
Zij was in tussentijd gestopt met roken en toen ik haar vroeg naar haar koffieverbruik (had een vermoeden dat ze sloten koffie dronk) zei ze dat ze dat drastisch had teruggebracht tot één kopje koffie per dag. Misschien was er met Bright niets gebeurd, met haar eigenaar des te meer. Be zag er zachter en toegankelijker uit. Minder gespannen, stijf en assertief.

Na de tweede behandeling


De druk was ervan af. Bright was rustiger, sliep meer en beter. Ze ging niet meer naar een toestand waar ze niets meer hoorde of zag. Haar lichaamstaal naar de andere honden toe was minder uitdagend. De eigenaar vermeed ook situaties waarbij Bright in de fout kon gaan. De warmte aan haar hoofd was weg. Haar eigenaars namen haar wekelijks mee naar de zwemles en na het zwemmen ging ze in de jacuzzi. Bright voelde lichter aan en gedroeg zich ook voorbeeldig. Ze genoot erg van de massages die ik haar gaf. Na de behandeling voelde Bright ontspannen aan. Ik heb Be bij de behandeling betrokken. door haar aan aantal punten te tonen. Be zelf was veel rustiger. De druk was er bij haar ook echt af.

Na de derde behandeling


Bright was rustiger en erg liefdevol. Er was meer harmonie, zowel in het gezin als bij Bright. Tijdens de derde behandeling legde Bright zich al klaar op de behandelmat en ik liet haar een edelsteen kiezen uit mijn verzameling stenen die ik gebruik bij behandelingen. Haar keuze viel op de seleniet.
 Seleniet is een steen met een beschermende en inzichtgevende werking. Het is de steen van het licht. Hij vergemakkelijkt de meditatie, werkt aardend, verbetert de slaap, en beschermt en reinigt de aura. Verder stimuleert seleniet een heldere geest en geeft hij inzicht in levenslessen. Hij bevordert rust, balans en vrede in de omgeving. Fysiek heeft hij een positieve werking op de ruggengraat en op epilepsie.

Toen ik Be en Luk wat meer uitleg gaf over seleniet en zijn eigenschappen, waren ze erg enthousiast. Ze zouden zich zo’n steen aanschaffen, zodat Bright die voortaan kon dragen.

De reactie van het baasje


“Gwen,

Ik kwam bij jou terecht na een (uitermate interessante) lezing over gezonde voeding voor honden.
 Ik was er al van overtuigd dat met de juiste voeding heel wat problemen opgelost kunnen worden, dus kwam ik langs met mijn probleemhondje. Algauw verschoof de focus van eventuele problemen die ik zou hebben met haar gedrag eerder naar: Hoe kan ik haar helpen, waar ligt de oorzaak van de problemen, is ze gelukkig, en hoe kan ik haar gelukkiger maken?

Eigenlijk hebben wij geleerd haar weer even met andere ogen te bekijken en haar weer te respecteren hoe ze is.
 Ik heb de behandeling bij momenten als heel confronterend ervaren. Ergens werd ik gedwongen om mijn eigen fouten onder ogen te zien. Maar dit werkt evengoed bevrijdend. Luk en ik zijn ook beiden gestopt met roken, we zijn beter beginnen eten en sporten. En Luk slaapt veel beter. Dus hier ook veranderingen. Toeval of niet?

Ik denk dat Bright  intussen ook veranderd is. Geen wereldschokkende, grote, opvallende veranderingen… Maar subtiele verbetering.
 En we leven in betere harmonie samen. Ik hou contact en kom intussen al met een andere hond ook… Soms helpt het je hond door de ogen van een ander te zien!

Groetjes Be”


*De ziekte van Cushing is de verzamelnaam voor alle klachten die veroorzaakt worden door de (meestal langdurige) blootstelling aan teveel cortisol in het bloed.

 

Herkenbaar? Klik hier voor een afspraak

Published by

Gwen Kuyps

Love Therapist for animals ↠ Holistisch therapeut ↠ Voedingsexpert ↠ Gedragstherapeut ↠ Trust Technique practitioner in opleiding ↠ Aromatherapeut ↠ Bachbloesemtherapeut ↠ Acupressuurbeoefenaar