Het verhaal van Lena

Benieuwd naar het verhaal van Lena? Ten einde raad komt baasje An bij ons langs. Lena heeft last van jeuk, hormonale problemen en rode vlekken.
We starten een persoonlijk behandelingsprogramma op en een paar maanden later is Lena getransformeerd in een gezonde, blije hond…


De periode waarin ik Lena voor het eerst zag was voor mij vrij stresserend. Ik had net een paar hectische maanden achter de rug en met het sluiten van mijn natuurvoedingswinkel voor honden, had ik ook een belangrijk hoofdstuk van mijn beroepsleven afgesloten. Ik wilde me volledig richten op het geven van gezondheids advies voor honden en shiatsu of acupressuur behandelingen.

Bij Lena had ik onmiddellijk het vermoeden dat stress en verkeerde voeding (in het verleden) de reden waren van haar klachten.
 Ik kreeg de indruk dat het kleine hondje zich niet kon aanpassen aan het constant komen en gaan van honden die het trimsalon van haar baasje An bezochten en van de hondjes die An opving wanneer hun baasjes op reis waren.

Achtergrond

Lena werd juist voor haar geboorte beloofd aan een Duits koppel, dat ook eigenaar was van Lena’s vader, de dekreu.
 De dame van het Duits koppel kreeg plots een zeer agressieve huidkanker en Lena kwam terug vrij.

An, een professioneel hondengedragstherapeute en hondentrimster nam Lena onder haar vleugels. Lena bleek een knieprobleem te hebben en reeds op jonge leeftijd werd er patella luxatie vastgesteld van de linkerknie. In de zomer van 2015, twee maanden na de eerste loopsheid, kreeg Lena last van jeuk, ze likte tussen de teentjes van de voor- en achterpoten. Vanaf haar borstbeen en bilateraal langs heel de binnenzijde van haar voorpoot had ze donkerrode uitslag. Verder was haar geslachtsdeel rood en zaten er korstjes rond. Er was duidelijk irritatie.

Ze werd vanaf dan op aanraden van een professor dermatoloog behandeld met cortisone. Dan besliste An om daarmee te stoppen. De cortisone werd langzaam afgebouwd. Lena was cortisonevrij en de klachten kwamen in alle hevigheid terug.

Klachten

Patella luxatie linkerknie, jeuk, likken tussen de tenen van de voor- en achterpoten, 
rode vlekken vanaf het borstbeen, bilateraal aan de binnenzijde van de voorpoten , roodheid en irritatie aan het geslachtsdeel, 
niet loops worden, 
zeer bezitterig t.o.v. haar voer en speelgoed

Verwachting eigenaar 


De jeuk verminderen en roodheid, rode vlekken en irritatie oplossen, hormonale problemen oplossen.

Therapie

Voeding aanpassen, koelende voedingsmiddelen voorschrijven, bachbloesems, acupressuur, huis zuiveren

Na behandeling één

Ik heb An afgeraden om de geplande jaarlijkse inentingen te laten doorgaan. Die zouden een aanval op Lena’s immuunsysteem betekenen. Ik gaf An een adres van een dierenarts te Berchem die titert.*

Lena was wagenziek op de heenrit naar mij.
 Ze was vermagerd van 5.700kg. naar 5.400kg.
Het likken van tenen van de voor- en achterpoten was gestopt. De roodheid ter hoogte van het borstbeen en binnenkant van de voorpoten was drastisch verminderd en het haar begon opnieuw te groeien.
 Ik vond dat Lena minder mooi in haar vacht stond.

Tijdens de tweede behandeling vroeg ik An naar een memorabele gebeurtenis die rond de periode van Lena’s klachten had plaatsgevonden. Zij vertelde me over de plotse dood van haar mama, die door darmkanker en een hersentumor veroorzaakt was. Voordat de hersentumor werd ontdekt was er een lange periode van dementie en vergeetachtigheid. Haar mama overleed tijdens de operatie aan de hersentumor. Terwijl An vertelde kreeg ik sensaties ter hoogte van de maag. Ik vroeg An naar maagklachten en ze bekende haar maagklachten en innerlijke stress waar ze zich al enige tijd voor laat behandelen. Ik had het gevoel dat er ook bij Lena iets was losgekomen.

Na behandeling twee

Er was ondertussen een allergietest bij Lena afgenomen waaruit geen duidelijkheid was gekomen. Lena was niet meer wagenziek geweest sinds An HP3 duwde, een kwartier voor vertrek met de wagen. Lena had jeuk/vocht aan de mond en likte terug een beetje aan de voorpoten sinds An balance training deed voor de patella luxatie. An beloonde met snacks van hert.

Lena’s vacht was veel beter dan tijdens het vorige consult.
 Ze was helemaal terug bij gegroeid ter hoogte van het borstbeen en de binnenzijde van de voorpoten.
 Ze had een oorontsteking gekregen. Lena was ondertussen nog niet loops geweest. Haar eerste loopsheid was negen maanden geleden.

Na de behandeling kwam de driewarmer meridiaan er nog uit maar minder gevoelig.
 Ik legde An uit dat het niet ongewoon was dat er soms nog opflakkeringen zouden zijn van roodheid, jeuk en ontsteking. Lena’s immuunsysteem werd sterker maar geduld was hier aan de orde.

Huiswerk

Ik had An aangeraden om te stoppen met het geven van voedsel dat Lena’s lichaam te erg zou verhitten en enkel voeding te kiezen uit het voorgeschreven dieet. 
Een kuur van twee weken hennepzaadolie om het Omega 3 gehalte te verhogen, de vacht te verbeteren en Lena stressbestendiger te maken.

Ik had haar graag bij de volgende behandeling kinesiologisch getest om te kijken of ze tijdelijk wat extra ondersteuning kon gebruiken. Ik dacht aan Magnesium. Magnesium had als voordeel dat het zowel lichamelijk als geestelijk voor een meer ontspannen hond zou zorgen.

Na behandeling drie

Ik kreeg telefoon. Het ging minder goed met Lena. 
Ze had last van diarree en zocht de warmte op. Ze had korstjes t.h.v. haar mond die ze open krabde en ze was wat lusteloos.
Ik ging langs bij An om te kijken wat er precies aan de hand was.

Ik was zeer verrast dat de longenergie optimaal stroomde. Voor het eerst kwam het longpunt niet uit mijn onderzoek. Ik testte of ze een voedingssupplement kon gebruiken.
Magnesium kwam het sterkst uit de testen. 
An vertelde dat ze al sinds haar kindertijd een tekort had aan Magnesium en andere mineralen. Na de behandeling voelde Lena heerlijk aan. Er waren nergens verstoringen meer voelbaar. Ik kreeg een week later te horen dat Lena loops was geworden.

Na behandeling vier

Ik kreeg een blije An over de vloer. Lena deed het prima, alleen was ze afgevallen van de voeding. Ze woog nog 5.200 kg.
 Er was geen roodheid meer te bespeuren en ze had geen last meer van jeuk, zwelling of irritatie. Ik raadde An aan om wat zilvervliesrijst bij te geven en eventueel een beetje eendenvet. Wanneer het nodig was, kwam Lena langs voor een onderhoudsbehandeling.

De reactie van het baasje

“Een klant kwam bij me om haar Berner Sennen mix te laten wassen omdat ze zo’n doffe, vette vacht had met schilfers. Na één week was het al terug net hetzelfde. Een aantal weken daarna belde ze me…moet je de hond nu eens zien!

Ze vertelde me van de behandeling van Gwen en haar uitgebreide voedingsadvies. Haar hond stond nu ook op een natuurlijk voeding. Ik zag meteen het opmerkelijke verschil. Nu is ze veel levendiger en haar vacht blinkt zonder schilfers.

Ik belde Gwen meteen of ze mijn Westie wou bekijken. Ze is nu anderhalf jaar oud en reeds van jongs af mijn zorgenkind. Ze stond van bij de fokster op premium brokkenvoeding van één van de meest ‘commerciële’ merken zullen we maar zeggen. Toch bleef ze altijd heel tenger, een lichtgewichtje. Al vlug merkte ik bij het kammen op dat haar kniegewrichtje kraakte. Verdict van de specialist veel te losse knieschijf. Toen ze één jaar was, werd besloten dat een operatie onvermijdelijk zou zijn om verdere schade te voorkomen. Ze stond op cortisone, want ze had al geruime tijd last van jeuk. Om te kunnen opereren moest ze cortisonevrij zijn, maar telkens we de dosis afbouwden verergerde de jeuk. Voornamelijk vooraan de okselhoogte op de borst waar ze haar haren volledig uittrok, tussen de tenen rode vlekken van het likken en knabbelen, rond de lippen tot etter en korstvorming van het krabben. Het was zielig om aan te zien.

Gwen adviseerde me om Lena’s voeding te veranderen. Aan de massagetechniek die ze toepaste kon je bij Lena perfect merken aan haar gedrag welke plekjes gevoelig lagen en welke deugd deden want dan vielen haar oogjes bijna dicht en bleef ze mooi liggen of staan. Ook kon ik zelf voelen hoe een bepaalde plek op haar rug warm aanvoelde en hoe dat enkele behandelingen later verdwenen was. Leuk om dat zelf te ervaren. Ik kreeg duidelijke info en tips mee. Ik kreeg zelfs drukpuntoefeningetjes waardoor ik de behandeling zelf thuis een beetje kon toepassen. Telkens we nu met de wagen weggaan beoefen ik het puntje op haar voorpootje tegen wagenziekte, waardoor ze nu geen last meer heeft gehad, leuk toch.

Na twee maanden deed het labo een uitgebreide allergietest. Ze testte op alles negatief. Dus, ik totaal ten einde raad naar Gwen. Was het stress of het natte weer. Het bleef een raadsel. Door gerichte vraagstelling en constante bijstelling van de therapie. Door elke keer opnieuw haar voeding bij te stellen ging de gezondheid van Lena in stijgende richting.

De jeuk verminderde enorm snel, haar haartjes groeiden mooi bij en ze is heel wat rustiger geworden. 
Ik doe nog elke maand een onderhoudsbeurt bij Gwen want ik weet dat ze bij Gwen in goede handen is en dankzij haar ben ik van al die chemische producten af.

Liefs An”


*bepaling van de titer van antistoffen in het bloed. De titer van antistoffen in het bloed is de hoogste verdunning waarbij deze antistoffen nog aantoonbaar zijn. Vandaar ook de schrijfwijze: titer 1 : 100.

Herkenbaar? Klik hier voor een afspraak 

Published by

Gwen Kuyps

Love Therapist for animals ↠ Holistisch therapeut ↠ Voedingsexpert ↠ Gedragstherapeut ↠ Trust Technique practitioner in opleiding ↠ Aromatherapeut ↠ Bachbloesemtherapeut ↠ Acupressuurbeoefenaar

Geef een reactie