Onze werkwijze: het consult


Ik kom naar de fysieke hoofverblijfplaats van het dier om voeling te krijgen met de leefomgeving. De hond zal zich ook meer op zijn gemak voelen. Het belangrijk dat één van zijn mensen daarbij aanwezig is.  Het eerste consult duurt één- tot anderhalf uur. Ik wil graag heel veel weten en zal dus veel vragen stellen over jouw dier. Ik zal vragen naar de klachten, de symptomen of het ongemak. Dagritme, samenstelling van het gezin, voeding, slaapgedrag, omgang met andere dieren en mensen, kan je dier alleen zijn, hoe reageert hij bij onweer of vuurwerk.

Verder praten we over zijn achtergrond. Wat is er bekend over zijn verleden? Heeft hij fysiek, mentaal of emotioneel  situaties meegemaakt die nu nog kunnen meespelen, is er een genetische factor, hoe is de socialisatie van je dier verlopen in de eerste periode, was hij snel zindelijk? Ook vraag ik de eigenaar hoe hij of zij het dier ervaart en wat hij bij de situatie voelt.

Aan de hand van de observatie en antwoorden stel ik een behandelplan op waarbij voeding, acupressuur, bachbloesems, kinesiologische testen, stressvrij opvoeden (Trust Technique), etc.. ingezet kunnen worden. Ongeveer vier tot zes weken na het eerste consult zal het vervolgconsult plaats vinden. Ik bekijk daarna of we op dezelfde voet verder gaan of dat de behandeling zal worden aangepast.

Voor een eerste consult reken ik 50 € aan, verplaatsingsonkosten onder de 10 km zijn kosteloos, boven de 10km 0,40 € p/km. Voor de vervolg afspraken maak ik een offerte op maat in functie van het benodigd aantal consultaties.