Acupressuur


“Het is zo mooi om te zien hoe een dier de intentie begrijpt waarmee je hem beroert”

Toen ik lang geleden afstudeerde als kinesitherapeut stelde ik me vragen bij de manier waarop we naar ziekte kijken en gezondheidsproblemen behandelen. In mijn ervaring werden er pleisters op een wonde gekleefd, zonder meer. Ik ging daarom op zoek naar een andere manier van kijken om diep tot de oorzaak van een ziekte te kunnen doordringen.

Het was een weg van vallen en opstaan. Ik kwam in aanraking met de `Tradtionele Chinese Geneeskunst (TCM) en haar geheimen. De TCM focuste vooral op gezondheid en het zelfhelend vermogen van het lichaam. Ik leerde over Chi (levensenergie), de vijf elementen en de principes van Yin en Yang. Tijdens de behandelingen volgde ik mijn innerlijke stem meer dan een voorgeschreven cursus en daardoor ontwikkelde ik mijn intuïtieve krachten.

Ik leerde wat energie en emoties zijn en dat lichaam, verstand en geest geen drie verschillende dingen zijn maar één. Ik leerde op een heel andere manier kijken, denken en voelen. Oosters gezien is de oorzaak van de meeste gezondheidsproblemen een zwakte van het immuunsysteem. Wanneer het immuunsysteem verzwakt is dan kunnen ziektemakers van buitenaf zoals koude, wind, vocht en hitte het lichaam ziek maken. Ook interne stressfactoren zoals extreme woede of intens verdriet kunnen zorgen voor een verzwakking van het immuunsysteem. De immuniteit weer sterk maken door acupressuur, een natuurlijke en levende voeding, ondersteundende kruiden en een zo stressvrij mogelijke omgeving, zijn de pijlers van de TCM.

Acupressuur is een veilige en erg zachte behandelmethode die diep inwerkt op het lichaam van je dier. Ze baseert zich op dezelfde principes als de acupunctuur maar werkt met zachte druk op specifieke punten of aanraking langs de meridianen i.p.v .met naalden. Elk dier begrijpt de taal van het aanraken. Als hij wordt (aan) geraakt voelt hij zich geaccepteerd, weet dat je om hem geeft en dat je je hart met hem deelt. Het is zo mooi om te zien hoe een dier de intentie begrijpt waarmee je hem beroert.

Wat doet het?

↠Verlicht pijn en spierpijn

↠Versterkt het immuunsysteem

↠Versterkt spieren, botten, gewrichten

↠Balanceert het lichaam en geeft energie

↠Verlicht heup- en elleboogdysplasie

↠Bij allergie

↠Bij nek-, rug-, spier of gewrichtsklachten

↠Verlicht stress of spanningen

↠Verlicht spijsverteringsklachten

↠Bij hotspots

↠Bij intoleranties

↠Bij incontinentie

↠Bij zwakte van het lichaam

↠Bij hyperactiviteit

↠Bij jeuk