Trust Technique en stressvrij opvoeden


We kunnen alleen maar luisteren met ons hart als we stil genoeg zijn.”

Luistert je hond wanneer je hem iets nieuws wil leren ?
Komt hij naar jou toe wanneer hij bang is ?
Is hij vaak overprikkeld, bang, boos, onzeker of rusteloos ?

Een hond  kan vaak niet meer luisteren omdat hij té hoog in energie is. Hij ziet, ruikt, voelt of hoort iets dat hem verontrust en hij kijkt niet meer naar zijn mens voor hulp of steun maar neemt de verantwoordelijkheid voor zichzelf.
Dit uit zich in onzeker, reactief, vlucht- of vecht gedrag. In zijn hoofd is het op dat moment erg druk. Dat drukke hoofdje zorgt voor erg sterke emoties zoals angst, verdriet, woede en overenthousiasme.

Deze sterke emoties zijn op hun beurt verantwoordelijk voor de meeste gedragsmatige, emotionele, mentale en fysieke problemen bij onze viervoeter.
De Trust Technique is niet de zoveelste techniek om een dier te trainen. De Trust techniek gaat over de relatie met het  dier. Het gaat over rust brengen in het  zodat hij kan luisteren. Het toepassen van de techniek zorgt ervoor dat er een diepe verbinding en veel vertrouwen ontstaat.
Het leert hem met andere ogen te kijken naar iets of iemand dat hem verontrust. Het leert hem om vertrouwen te hebben in zijn mens en naar zijn mens te kijken, niet vanuit dwang of angst maar vanuit vertrouwen.

Ik leer je hoe je de Trust Technique kan toepassen om zo de relatie tussen jou en je dier te verdiepen en verbeteren en ervoor te zorgen dat hij je kan horen en kan luisteren.