Voeding als therapie


“Elk dier heeft een eigen natuurlijke levenswijze. Ik vind het mijn taak als therapeut om hondenbaasjes erop te wijzen dat zij verantwoordelijk zijn voor de voeding die ze hun dier geven”

Als holistisch hondentherapeut is het mijn ervaring dat de gezondheid van een hond afhankelijk is van het energieniveau dat hij heeft. Het energieniveau van je allerliefste vriend wordt enerzijds bepaald door zijn constitutie en anderzijds door zijn conditie.
Zijn constitutie krijgt hij met de geboorte mee via zijn ouders.
Zijn conditie wordt bepaald door omgevingsfactoren, waarbij stress een belangrijke rol speelt en door de voeding die hij krijgt.

De constitutie van een hond kan je niet veranderen. Wat me soms opvalt is dat een dier met een sterke constitutie erg oud kan worden. Hij groeit soms op in minder ideale omstandigheden en krijgt niet altijd de meest kwalitatieve voeding, maar zijn ijzersterke constitutie zorgt ervoor dat hij die leef-tijd bereikt. Nog niet zo lang geleden zag ik een hondje dat omringd werd door de beste zorgen en gevoed werd met eten dat volledig was afgestemd op zijn behoeften. Toch stierf hij vroegtijdig, door een zwakke constitutie.

Elk dier heeft een eigen natuurlijke levenswijze. Ik vind het mijn taak als therapeut om hondenbaasjes erop te wijzen dat zij verantwoordelijk zijn voor de omstandigheden waarin hun dier opgroeit en dat ze een verantwoordelijkheid hebben ten aanzien van de voeding die ze hun dier geven. Ik vraag ze om de natuurlijke levenswijze van hun dier zoveel mogelijk te respecteren en ervoor te zorgen dat de conditie van hun dikste vriend erop vooruitgaat.

Samen met de eigenaar tracht ik te zoeken naar de gewoonten die het best passen bij het levenspatroon van het dier. Als je naar zijn tanden en naar zijn korte spijsverteringsstelsel kijkt, is hij nog steeds een carnivoor en heeft hij voeding nodig die zo natuurlijk en levendig mogelijk is.

Onze werkwijze

Als je een individueel voedingsadvies wenst, neem dan contact met ons op. Alle contactgegevens vind je hier. Eerst doen we een grondige gezondheidscheck. Daarbij zoeken we samen naar de oorzaak van de klacht of het onderliggend probleem. In overleg met jou zoeken we daarna naar de beste oplossing.

Voor ons is het belangrijk dat het haalbaar voor jou blijft. In de meeste gevallen is slechts een eenmalig advies nodig. We zijn wel steeds beschikbaar voor vragen en bedenkingen.

Voeding als therapie bij 

↠Diarree

↠Overgeven

↠Weinig eetlust

↠Schrokken

↠Weinig vitaliteit

↠Spijsverteringsproblemen

↠Allergie

↠Jeuk

↠Diabetes

↠Huidproblemen

↠Hot spots

↠Stress

↠Hyperactiviteit